V naslednjem tednu začenja nova tekmovalna sezona. Na domačem igrišču je najprej na sporedu 2.krog kvalifikacij UEFA  Europa Conference League. Nasprotnik našega članskega moštva je BIRKIRKARA iz Malte. Tekma bo na stadionu Športni park Ljubljana (ŠPL) v Spodnji Šiški – ŽAK, v četrtek 22.07.2021, z začetkom ob 18.00 uri.

Omogočen nam je ogled tekme, za katero je na voljo  deset (10) VIP vstopnic.

Potrditev udeležbe  je potrebno sporočiti do torka 20.07.2021, do 9.00 ure.

Hkrati je bilo poslano tudi vabilo za prvo prvenstveno tekmo SNL v Ljubljani. To boderbi med Olimpijo in Mariborom, v nedeljo 01.08.2021, z začetkom ob 20.15 uri. 

Za ogled te tekme bo za veterane odprta VIP loža (podobno tudi za ostale tekme). To tekmo si lahko ogleda dvajset (20) veteranov, članov ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana.

 Potrditev udeležbe je najkasneje do petka, 30. 7. 2021, do 9.00 ure.

Ob tem pa dodajam še naslednje :

a/klub nam je v pretekli sezoni kljub omejitvam omogočil ogled določenih tekem. Dogajalo pa se je, da je bila prisotnost skromna. Čeprav je bila za določene tekme  potrjena udeležba, prisotnosti dejansko ni bilo. Menim, da moramo zaradi tega ustrezno ukrepati, na zelo preprost način. Če nekdo udeležbo potrdi in se tekme me udeleži, ne more biti udeleženec naslednje tekme, razen, če za novo tekmo ni dovolj prijav,

b/za udeležbo na vseh ostalih tekmah, ki bodo še sledile, predlagam, da vsak član športnega društva najmanj 2 dni pred vsako tekmo na domačem igrišču, pošlje SMS na mojo telefonsko številko kratko sporočilo, npr. : ogled tekme z (ime nasprotnika) : da (ali ne). Na ta način bo neposredno izražen interes posameznika in odpade vse dodatno delo (pisanja sporočil, klicanja in usklajevanja). Sam bom prevzel delo končnega obveščanja kluba o dejanskem številu udeležencev na posamezni tekmi. Upam, da ni  pri nobenem članu društva prisoten problem tekočega spremljanja prihajajočih tekem v Ljubljani.

Vsekakor pa je potrebno zagotoviti večjo  prisotnost veteranov na tekmah, kot je bila sedanja. Klub iz leta v leto izboljšuje pogoje za ogled tekem. Prišli smo tudi do skupnega prostora na stadionu. To moramo izkoristiti in se še bolj približati klubu v katerem smo nekdaj sami igrali.

Sporočilu prilagam tudi razpored jesenskega dela prvenstva v sezoni 2021/2022. V ločenem zvezku so z zeleno barvo označene domače tekme Olimpije. V zadnjem stolpcu razporeda je označeno do katerega roka (datuma) je potrebno potrditi udeležbo na tekmi.

Lep pozdrav

Janez Zupančič