Prejeli smo poziv veteranov HNK Rijeka za igranje prijateljske nogometne tekme z njihovimi veterani, na stadiona Kantrida.

Poziv so nam poslali zaradi tega, ker želijo navezati stike z našimi nekdanjimi igralci iz Yu 1.lige, v kateri je nastopala tudi Rijeka. Drugi razlog pa je prijateljska tekma, ki jo tega dne igra naše člansko moštvo.

Odgovor za gostovanje je bil seveda pozitiven, kajti takšne priložnosti se ne sme izpustiti. Naši kolegi na Rijeki so zelo dobro organizirani in s podporo matičnega kluba tudi uspešno delujejo že več let.

Program petkovega srečanja je v kratkem naslednji :

  1. Začetek veteranske tekme med HNK Rijeka in NK Olimpija ob 17.00 uri, če se bo igralo na glavnem igrišču (če ne bo padal dež celi teden), ali ob 18.00 uri, če se bo igralo na igrišču z umetno travo (potrebno je torej imeti kopačke za umetno in naravno travo),
  2. Ogled prijateljske tekme članskih moštev HNK Rijeka in NK Olimpija,
  3. Druženje po članski tekmi s hrano in pijačo,
  4. Povratek v Ljubljano.

Trenutno so še prisotni problemi s sestavo ustreznega in konkurenčnega našega moštva, kajti pri domačih bo imel najstarejši igralec 57 let, povprečna starost njihovih veteranov pa bo med 40 in 45 let.

Prav zaradi tega pričakujem, da bodo lahko vsi pozvani (predvsem mlajši veterani) lahko zamenjali svojo enodnevno obveznost treniranja, z udeležbo na tej tekmi. Za en trening odsotnosti pri organiziranem delu ne sme biti nikoli ovire, v nobenem klubu.

Upam in kar prepričan sem, da nam bo uspelo zbrati vsaj 16 igralcev. Prijateljsko tekmo je treba igrati, glavni del za nas (veterane) je druženje po tekmi z veterani HNK Rijeka.

Iz sporočil, ki sem jih prejel z njihove strani je čutiti navdušenje nad našim prihodom, zato moramo storiti vse, da do tega srečanja pride.

O tem kdaj se bo odšlo (avtobus, ali osebni prevoz), bo vsak igralec prejel SMS sporočilo.

Janez Zupančič