Tokrat se je delegacija naše veteranske zasedbe zbrala že v ponedeljek 30.10.2023, na pokopališču Žale. Šteli smo se. Zelo težko je bilo do 10.30 ure priti do prostega mesta okrog pokopališča. Še huje pa je bilo, ko smo začeli našo pot, v spomin na naše preminule soigralce, trenerje in funkcionarje.

Komaj smo prišli do prvega groba, že je začel padati dež. Bili smo brez dežnikov. Hitro popolnoma premočeni. Morali smo se odločiti. Tokrat so nas vremenske razmere prisilile, da smo obiskali le skromno število grobov. Svojo obveznost oziroma pozornost do bivših bomo izpolnili kasneje, pred prvo naslednjo domačo tekmo članskega moštva.

Začeli smo pri našem nekdanjem fizioterapevtu »Panetu« (Miha Kren), nato pa nadaljevali do grobnice pokojnega Marka Elsnerja in njegovega očeta Branka Elsnerja. Oba velikana slovenskega nogometa. Dež je bil neusmiljen. Hitro smo prižgali še nekaj sveč pokojnim v bližini, nato pa se mokri odpravili domov. Vreme se je kasneje sicer na trenutke izboljšalo. Toda število že pokojnih naših soigralcev, trenerjev in funkcionarjev, ni več skromno. Na našem seznamu jih je skupaj že kar 23. Od teh pa so : Danilo Popivoda, Milovan Nikolič, Anton Čeh in nekdanji predsednik Ivan Zidar, pokopani v svojih rojstnih krajih. V Ljubljani pa ima zadnje počivališče na pokopališču na Viču, Andrej (Anda) Oblak.

Zato pa še enkrat. Spoštovani bivši soigralci, trenerji in funkcionarji. Nismo pozabili na vas. Vedno ostajate povezani z nami. Z vami in zaradi vas še vedno in uspešno živi naša Olimpija.

POČIVAJTE V MIRU.

Janez Zupančič

Predsednik ŠD Veterani NK Olimpija Ljubljana

Tokrat smo po vrstnem redu, najprej prižgali svečo na grobu nekdanjega vrhunskega fizioterapevta “Paneta”.

Sveča (zdrži 3 leta), ki jo prižigamo vsako leto v spomin na naše preminule soigralce, trenerje in funkcionarje.